Lucka 22 – Lobas chokladtryfflar

december 22nd, 2010



Med ett par timmar kvar av dagen vill man helst låtsas som att chokladkalendern inte finns. Men så drar jag mig till minnes att jag fick ett fint recept i min mail häromkvällen. Loba kallar det här för sina strulfria chokladtryfflar. Och vad kan passa bättre än att i sista stund rulla ihop chokladtryfflar som är både strulfria och goda. Tack för sista-minuten-räddningen.


Tant Lobas veganska
apelsinchokladtryfflar

1 dl havrevispgrädde
40 g mjölkfritt margarin
75 g råflorsocker
180 g mörk choklad
0,5 tsk kanel
rivet skal av 2 ordentligt tvättade apelsiner
2 msk juice från de rivna apelsinerna
1 msk socker
att rulla i;
kakaopulver och/eller vaniljpulver/florsocker
små, fina godisformar (gärna med stjärnor på)

Koka under omrörning upp florsocker tillsammans med havregrädde. Tillsätt margarin och grovhackad choklad. Blanda apelsinskal tillsammans med socker och saft från apelsin. Rör ner detta och kanel i chokladsmeten. Blanda väl. Låt nästan stelna ute på balkongen – eller i frys. Smeten ska vara så kall att det går att forma teskedsstora bollar med händerna. Rulla tryfflarna i exempelvis kakao. Lägg i formar (25-30 st) och förvara i kylskåp.

Skriv ut inlägg

8 Responses to “Lucka 22 – Lobas chokladtryfflar”

  1. Loba on december 22, 2010 23:15

    Ååååååh, är det där Muminformar?
    Så fint :)

  2. tina on december 22, 2010 23:37

    Muminformar är det, jag hade inga med stjärnor! ;-)

  3. Helena on december 22, 2010 23:54

    Låter fantastiskt gott!

  4. Camilla on december 23, 2010 10:22

    Vilka alldeles fantastiska muminformar!!!
    Bara 2 chokladgrejor kvar nu. Skönt för dig kan jag tänka, men tråkigt för oss. ;)
    Kram och med önskan om en fin julhelg!

  5. tina on december 23, 2010 10:40

    Helena: Det är det! :-)

    Camilla: Visst är dom fina! Jag blir glad bara av att se formarna. Du har helt rätt i att det ska bli skönt med ledigt från chokladen. Kan tänka mig att det dröjer länge innan vi ser ett chokladrecept på picki igen. God jul!

  6. Cecilia on december 23, 2010 11:12

    Ja! Vad fint, vad gott. Och jag har nog minsann alla ingredienser (utom mig själv) hemma.

  7. Lotta on december 23, 2010 17:15

    Heja Heja! Mycket choklad blir det. Om det inte hade varit så långt till ditt röda kök så hade jag gärna kommit och hjälpt dig äta upp den del!

  8. Maria on januari 4, 2011 20:27

    Ååå vad härligt med mjölkproteinfria tryfflar! Dem måste jag prova. Det måste väl inte vara jul för att man ska äta tryffel???

    Observandum till dem som vill göra mjölkproteinfritt är att all mörk choklad inte är utan mjölk…

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar