Lucka 20 – chokladpannacotta
december 20th, 2010
Ja, som sagt. Om det är någon som är sugen på att komma och smaka choklad, så vet ni var vi bor. Tre trappor upp, i det röda köket. Här finns choklad så att det räcker till alla.
Chokladpannacotta
1 st gelatinblad
1,75 dl vispgrädde
1 msk muscovadosocker
70 g mörk choklad
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Koka upp grädden och sockret, lägg ner gelatinbladen och rör tills de smält helt. Hacka ner chokladen i småbitar och slå över gräddblandningen. Om chokladen inte smälter, värm bunken över vattenbad. Häll upp i två portionsformar och ställ i kylskåpet ett par timmar. Servera med hallonsås och hela hallon.
Publicerad i efterrätt | Comments (7) Skriv ut inlägg7 Responses to “Lucka 20 – chokladpannacotta”
Kommentera
Jag kommer gärna!! Choklad kan man aldrig få nog av! Kanske ska dra igång en egen chokladfestival!!:)
Sofie: Välkommen vetja! :-)
Ja hade jag bott lite närmare så hade jag genast kommit springande :-) choklad är aldrig fel
Okej, vi kommer på studs!
Denna påminner om vår absoluta favoritefterrätt, fast vi har mjölkchoklad, kardemumma och lite grand marnier i. Tror minsann det blir efterrätten på lllejulafton!
Låter trevligt. Ha en bra jul, Tina!
Linda: :-D
Mårtenssons kök: Mmm, det låter ljuvligt gott!
Viktoria: Och en god och fin jul till dig!
Hey bro come play zSilencer with us!