Lucka 19 – knäckebröd i choklad
december 19th, 2010
Man tror att man har ätit allt som finns att äta med choklad. Åtminstone när man kommit dryga två tredjedelar av chokladkalendern (och har en tidigare chokladkalender med sig i bloggbagaget). Men, då får man syn på det här hos bästa Charlotta, och inser att chokladdoppade knäckebröd det har man definitivt inte ätit.
Chokladdoppade knäckebröd
Dela knäckebröd i munsbits-storlek (jag valde två sorters halvtunna knäckebröd, ett med tre sorters frön på och ett naturellt). Doppa knäckebrödsbitarna i mörk choklad, som smälts i vattenbad. De chokladdoppade knäckebröden utan frön på brödet kan med med fördel pyntas med sesamfrön eller flingsalt. Låt stelna i kylskåp, förvaras kallt.
9 Responses to “Lucka 19 – knäckebröd i choklad”
Kommentera
Vilken lysande idé! Först ska jag baka förra årets julknäckebröd och sen ner i chokladen med det! :)
Ann-Louise: Jag ska också baka knäckebröd idag. Vad smaksätter du dina med?
OBS!!! Ännu godare om man droppar några droppar pepparmintsolja i chokladen! (det glömde Charlotta skriva)
När jag var liten fanns ett (dyrt!!) godis som hette ”ChokoWiking”, som var en skiva husmansknäckebröd med mjölkchoklad på ena sidan. Vansinnigt gott, men tyvärr försvann det ganska snabbt, och eftersom det var dyrt var föräldrarna inte alltid så pigga på att köpa hem det.
Jag brukar ta en bit 70%-ig choklad på en bit Fäbodknäcke från Leksandsbröd – det går inte av för hackor (och så kan man ju nästan låtsas att det är lite nyttigt att äta godis!)! :)
mmmmmums. helt i min smak. måste provas.
Såg också det receptet och tyckte det lät spännande.
Sofie: Är du säker? Jag tvivlar på att det kan bli godare än såhär! :-)
Anki: :-D Vissa ”godis” är helt klart mer än andra. Fäboknäcke med mörkchoklad och fina minnen, definitivt.
Josefina: Ja gör det vetja!
Emmy: Otippat gott, helt klart värt att testa. Gott!
åh, vad kul! det är ju så himla gott. love it. ja, vi hade pepparmintsolja i, det glömde jag skriva (gör skämsminen). tror dock att det är precis lika gott utan!
Charlotta: Det tror jag med! Så gott att jag nog inte kommer våga prova med pepparmintsolja! Bra att du glömde! ;-)