Lucka 18 – mintkyssar

december 18th, 2010Man snudd på måste tycka om någonting som har fått namnet mintkyssar, och dessutom när de ser ut precis som de gör. Stilrena i sin enkelhet. Just de här mintkyssarna må visserligen se lite hemmagjorda ut. Men som vi brukar säga i det röda köket: är det hemmagjort så ska det synas att det är hemmagjort, annars är det ju poänglöst.

Mintkyssar
4 dl florsocker
1 dl vatten
1 tsk ättikssprit
10 droppar pepparmintsolja
50 g mörk choklad

Sikta under omrörning ner florsocker i vatten i en kastrull. Tillsätt ättikssprit och pepparmintsolja. Värm under omrörning till 115 grader. Häll över i en oljad bunke, låt svalna tills smeten börjar tjockna. Värm i vattenbad så att smeten blir flytande igen. Häll upp runda mintkyssar på ett bakplåtspapper (ca 30 stycken). Smält mörk choklad i vattenbad. När mintkyssarna valnat/stelnad, toppa med en chokladprick.


Skriv ut inlägg

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar