Lucka 14 – GI-godis goes hälsogodis?

december 14th, 2010Vi fortsätter på temat Katarinas-julgodis. Till det årliga julgodisbaket kommer alltid Katarina med ett gäng nya recept, även om de traditionella julgodisfavoriterna fortfarande dominerar. En av mina två favoriter är Katarinas så kallade GI-godis, (den andra favoriten tror jag att ni känner väl vid det här laget). I år lanserade hon en alternativ variant med namnet hälsogodis. Trots provsmakning så vet jag ännu inte om jag låter mig luras till att tro att den här är snäppet vassare. Å ena sidan är jag svag för salta nötter, å andra sidan så gillar jag originalet mycket, precis som den är. Tål att tänkas på.

Katarinas hälsogodis
50 g smör
200 g mörk choklad
2 dl salta jordnötter
2 dl torkade aprikoser
2 dl mandlar (eller hasselnötter)
2 dl Rice Crispies
3 msk sirap

Smält smör och choklad, blanda med hackade nötter och rice crispies. Rör eventuellt ner sirap om det behövs. Forma till önskad storlek och klicka ner i småformar. Låt stelna.

Skriv ut inlägg

6 Responses to “Lucka 14 – GI-godis goes hälsogodis?”

 1. Erika - Bakglädje on december 14, 2010 13:48

  Åh, jag älskar julgodis. Försöker intala mig själv att jag gjort allt redan, men blir väldigt sugen när jag ser allt gott som visas upp på alla bloggar.

 2. foodelicious.se on december 14, 2010 14:58

  Mmm, hälsogodis…det låter ju bra! Ska absolut testas!

 3. tina on december 14, 2010 19:18

  Erika: Ja, och samtidigt lite mätt bara av att titta på allt. ;-)

  Foodelicious: Hoho, jo. Dessvärre är de nog lika ”hälsosamma” som julgodis i allmänhet!

 4. Emmy on december 14, 2010 20:25

  Mums! Godis helt i min smak. GI eller inte.

 5. Mikkan on december 15, 2010 08:22

  Den där andra favoriten återkommer jag ständigt till, mjam!

 6. tina on december 15, 2010 19:41

  Emmy: :-)

  Mikkan: Jag med!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar