Lucka 13 – Aprikos- och amarettogodis

december 13th, 2010En snöflinga landade på Katarinas julgodis i helgen. Katarina själv hälsar förresten att det här är julgodiset där det inte ska snålas med amaretton. Hon har en poäng. Tantvarning eller ej, amaretto är galet gott.


Katarinas aprikos- och amarettogodis

Finhacka lika delar mandlar och aprikoser. Låt aprikoserna stå och dra i några matskedar amaretto (smaka av, det ska inte vara snålt tilltaget). Blanda med mandelhacket. Forma små runda bollar. Doppa i mörk choklad.

Skriv ut inlägg

4 Responses to “Lucka 13 – Aprikos- och amarettogodis”

 1. frida on december 13, 2010 10:44

  Kvinna, så mycket gott du lockar med!

 2. tina on december 13, 2010 20:48

  Frida: Alldeles för mycket gott, vilket får mig att tänka på kroppkakorna (som jag inte glömt…)

 3. Mårtenssons kök on december 13, 2010 20:51

  Perfekt, det snor vi! Vi har en hel flaska Amaretto i skåpet, bra att den kan komma till användning till nåt nytt och gott.

 4. tina on december 13, 2010 20:55

  Mårtenssons kök: Om ni inte vet vad ni ska gör av amaretton som kan ni baka ljuvliga amaretto- och lavendelbiscottis: http://www.pickipicki.se/2009/09/lavendel-och-amarettobiscotti/ Eller göra amarettokaffe med vispad grädde på toppen. Mmm, finfint på balkongen en sen augustikväll, men går säkert ner i december lika så. ;-)

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar