Lucka 23 – Sachermuffins

december 23rd, 2010

Kvällens plan var att baka Sachertårta, Carls favorit framför allt annat. Men tiden rann iväg och istället krävdes en plan B. Såhär i efterhand måste jag säga att Sachertårta i muffinsformat var en fullt godtagbar reservplan. En alldeles fantastiskt bra idé faktiskt, man kan nästan tro att idén var min.

Sachermuffins, 12 st
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
2 krm salt
2,5  dl socker
3 ägg
125 g smör
2 dl yoghurt
fyllning;
aprikosmarmelad
mörk choklad

Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Vispa socker och ägg pösigt. Vispa därefter ner smält smör och yoghurt. Rör slutligen ner mjölblandningen. Häll upp i muffinsformar, 12 st. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 16 min. När muffinsarna svalnat, dela dem mitt itu och bred på ett lager aprikosmarmelad. Toppa muffinsen med smält mörk choklad.

Skriv ut inlägg

3 Responses to “Lucka 23 – Sachermuffins”

 1. Mikkan on december 26, 2010 13:34

  Klok idé, formatet är alldeles utmärkt för en så maffig kaka! Bakade sådan tårta efter gammalt tyskt recept en gång, när jag var bosatt där nere hos en tysk familj, och OMG vilken mäktig varelse tårtan visade sig vara! 8 ägg tror jag det var, hög som ett hus, knôkad med choklad och stod till sig minst ett dygn innan servering… *puh*

 2. tina on december 26, 2010 15:03

  Mikkan: :-D Det låter som ett fint minne det! Tårtan är både Carls och mammans tårtfavorit. Men en liten tårtbit räcker långt!

 3. rtp live on november 19, 2022 15:47

  If you are going for best contents like myself,
  simply pay a quick visit this web page everyday since
  it offers feature contents, thanks

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar